Patlatma Mermer Nedir?

patlatma taş

Hem dünya genelinde hem de Türkiye genelinde dekorasyon amaçlı olarak kullanılan malzemelerden biri olarak patlatma mermer ürünü, aynı zamanda uygun fiyatıyla tanınan bir üründür. Oldukça yüksek sayıda çeşidi bulunması ile birlikte farklı renk tonlarında seçimler yapılarak, kombinasyon uygulamaları gerçekleştirme imkanı da yer almaktadır. Ebat açısından da çok geniş bir aralığa sahip olarak, farklı dekorasyonlara uyumlu ürünler tercih edilebilir.

Standart veya isteğe bağlı olarak özel şekilde tasarımı gerçekleştirilmiş patlatma mermer ürünleri, proje tasarımlarına ve dekorasyon planlarına göre farklı renk ve desenlerde uygulanabilir. Günümüzde genellikle butik oteller, villa tipi evler, müstakil konutlar, bahçeler veya iş merkezlerinde çok sık görülen doğal taş ürünleri arasında yer almaktadır.

İç ve Dış Mekanda Patlatma Mermer Kullanımı

Doğal taş yapısı ile birlikte patlatma mermer hem iç mekanda hem de dış mekanda kullanıma avantaj oluşturmaktadır. Örnek olarak iç mekanlarda kullanıma bakıldığında genellikle küçük ebatlı taşlar tercih edildiği görülürken, dar alanlarda da geniş ebatlar ile üretilmiş taşlar kullanıldığı görülmektedir. Özellikle dış mekan uygulamalarında ise tamamen geniş ebatlı yani 7,5 santimetre genişlik ve 15 santimetre gibi uzunluğa sahip olan ürünler seçilmektedir.

İç mekanlarda kullanıma bakıldığında, patlatma mermer için genellikle dekorasyona uygun şekilde renk ve desen seçimi yapılması önemlidir. Bu konuda da dekoratif açıdan çok geniş bir seçim aralığı oluşturan bu ürün doğru renk seçimi ile ortama çok iyi bir hava kazandırabilir. Uygulandığı alanda değer oluşturan ürünler, desen açısından da çok geniş bir tercih aralığı sunmaktadır.

İç veya dış mekanda uygulama gerçekleştirildikten sonra en önemli noktalardan biri ise doğal taşın temizlik ve bakımının doğru şekilde yapılmasıdır. Bu açıdan firmamız tarafından sunulan doğal taş temizlik ve koruma işlemleri gibi farklı hizmet türleri yer almaktadır. Temizlik ve koruma gerçekleştirilirken genellikle taşın doğal yapısını koruyabilmesi, ömrünü uzatma ve dış faktörlere karşı koruma gibi amaçlar göz önünde bulundurulmaktadır.

Patlatma Mermer Bakımı Nasıl Yapılır?

Doğal bir taş yapısına sahip olarak üretildiği için patlatma mermer üzerinde bakım ve temizlik işlemi açısından da hassasiyet gösterilmesi önemlidir. Genellikle duvar kaplama açısından tercih edilen bir ürün olması ile birlikte temizlik işlemleri de yerinde gerçekleştirilir ve özel makineler ile uygun kimyasallar tercih edilir.

Firmamız tarafından doğal taş temizlik ve koruma işlemleri kategorisinde sunulan bu hizmet günümüzde özellikle oteller, villalar, iş merkezleri ve ofisler gibi alanlarda kullanılan taşlar için sağlanmaktadır. Bu tip alanlarda taşın rengini koruyacak, estetik görüntüsünü bozmayacak ve ömrünü uzatacak bir bu şekilde patlatma mermer için hizmet verilmektedir.