Mermer Eski Rengine Nasıl Gelir?

Mermer, kullanıma bağlı olarak üzerinde leke ve renk değişimi oluşturabilecek faktörler nedeniyle sararmaya da kararma gibi istenmeyen durumlar oluşturabilir. Bu gibi durumlarda mermerin tekrar eski doğal ve parlak rengine dönüş gerçekleştirmesi için özel işlemler uygulanır. Yapılan bu işlem klasik olarak mermer silimi ve parlatma şeklinde adlandırılır.

Mermer silim işlemi farklı noktalarda kullanılan mermer yüzeyler üzerinde belirli bir kimyasal katkısıyla özel bir makinenin kullanılması sayesinde gerçekleştirilir. Bu işlem gözle görülemeyecek düzeyde mermerin üzerinde bulunan bir tabakanın ortadan kaldırılmasını ve altındaki doğal parlak yüzeyin tekrar ortaya çıkarılmasını sağlar. Fakat mermerin kalınlığı, yapısı veya içeriğinde bir bozulma oluşturmadan gerçek mermer renginin ortaya çıkmasına yardımcı olur.

Mermer Eski Rengini Neden Kaybeder?

Mermer yüzeylerde siyah, beyaz, gri veya kırmızı gibi renkler genellikle zemin mermerlerinde toz, üzerinde ayak ile gezilmesi ve kirlenme nedeniyle ortadan kaybolur. Mutfak tezgahları, merdivenler, banyo tezgahları veya mermer masalar gibi yüzeylerde ise kullanıma bağlı olarak bir süre sonrasında sararma ve gıdalar sonucu lekelenme gibi matlaşma durumları ortaya çıkabilir.

Örneğin, mermer üzerinde limon, asitli gıdalar, alkollü içecekler, sıcak gıdalar veya çok soğuk gıdalar temas oluşturduğunda aşırı su ve kimyasal temizleyici maddeler kullanılarak mermer temizleme işlemleri yapıldığında, mermer sahip olduğu doğal rengi kaybeder. Örnek olarak evinizin salonunda veya merdivenlerinde kaplı olan mermerlerde bu tarz bir görüntü kirliliği, evin estetik yapısını ve dekoratif güzelliğini kaybetmesine neden olabilir.

Mermer Renk Onarımı Nasıl Yapılır?

Mermerin kaybettiği renginin geri gelmesi yani mermer silimi ve parlatma yapılması için özel makineler ve sistemler kullanılır. İster evlerde ister işletmelerde farklı noktalarda yer alan mermer yüzeyler için bu işlemin gerçekleştirilmesi açısından tamamen profesyonel bir yaklaşım ile yine profesyonel bir noktadan hizmet almak gerekir.

Firmamız mermer silimi işlemleri gerçekleştirmek için ithal bir şekilde elde edilen makine ve kimyasalları kullanır. Bu özel silme makineleri profesyonel personellerin almış oldukları eğitim ve tecrübe ile kullanılabilecek düzeyde merdiven, masa,tezgah, dış yüzey, zemin veya banko gibi her noktada mermer silme ve parlatma için kullanılabilir.

Kademeli bir şekilde lekelerin ortadan kaldırılması, tekrar parlak bir görüntünün ortaya çıkarılması ve korunaklı bir mermer yüzeyin yeniden elde edilmesi gibi bir hizmet standardı bulunan mermer silme işlemlerinde sadece eski rengin elde edilmesi değil mermerin korunması da sağlanır. Özel bir şekilde uygulanan bu kimyasal temizleme ürünleri,cila tarzında bir yapıya sahip olduğu için mermerdeki çatlaklarda dolgu ve çiziklerde de görünmez bir etki elde edilmesine de yardımcı olur.