Mermer Parlatma Keçesi Nedir?

mermer parlatma keçesi

Mobilya, dekorasyon, kaplama ve döşeme gibi işlemlerde ağır,prestijli ve estetik bir seçim olarak kullanılan mermer, düzenli bakım gerektiren bir malzemedir. Bakım işlemleri sırasında mermer üzerinde silme ve parlatma sıralı aşamalar olarak gerçekleştirilir. Özel makineler ile yapılan silme işlemleri sonrasında yine benzer makineler ile mermer parlatma keçesi kullanılarak mermerin üzerinde parlatma sağlanır.

Aslında mermer parlatma gerçekleştirmeden önce silme işleminin tamamlanması ile mermer üzerinde özel bir makine sayesinde cilalama işlemi sağlanır. Cila mermer zemin üzerinde parlaklığın ortaya çıkması için yapılırken, yüksek devirde çalıştığında mermer üzerinde cila kalıntıları ortaya çıkar ve bu kalıntılar parlatma sayesinde ortadan kaldırılır. Yani temizleme ve cilalama sonucunda ortaya çıkan temiz görüntünün parlak ve pürüzsüz bir hale gelmesi için mermer parlatma keçesi sayesinde yüzeyde parlaklık elde edilir.

Mermer Parlatma Keçesi Nasıl Kullanılır?

Spiral taşlama aleti üzerinde kullanılan mermer parlatma keçesi adından anlaşıldığı üzere doğal bir malzeme ile keçe formunda üretilmektedir. Günümüzde yeni nesil teknoloji sayesinde çevre dostu keçeler üretilirken bu malzemeler ülkemizde parlatma pedi gibi isimlerde almaktadır. Elmas keçe sınıfında bulunması ile birlikte yüzeylerde temizlik,parlatma ve periyodik bakım için kullanımı yaygındır.

Cilalama işlemi sonrasında ortaya çıkan kalıntıların tam olarak temizlenmesi ve parlaklık elde edilmesi için kullanılan mermer parlatma keçesi aslında hiçbir kimyasal ihtiyaç duymadan sadece bir miktar su ile parlatma yapılmasına yardımcı olur. Son teknoloji makinelerde düşük veya yüksek hızda çalışan devirler ile uyumlu bir kullanım sağlar. Değişen modellere sahip olan bu keçeler, yine aşındırma ve parlatma özellikleri değişen yapılarıyla kullanılabilir.

Mermer Parlatma Keçesi Avantajları

Eski dönemlerde keçeler yerine suni malzemeler ve taşlar gibi malzemeler kullanılırken, bugün parlatma için özel keçeler kullanılır. Çünkü mermer parlatma keçesi kullanıldığı nokta üzerinde bulunan kötü görünüşlü çizdikleri dahi çok hafif bir hale getirirken, bazen küçük ve kılcal çiziklerin ortadan kaldırılmasını dahi sağlayabilir. Yani mermer zeminlerde silme ve parlatma işleminin sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için mermer parlatma keçesi kullanımı doğru olmaktadır.

Pasta ve cila ile de kullanıma uygun bir yapı sağlayan mermer parlatma keçesi değişen renk özellikleri ile sertlik dereceleri de değişen bir yapıya sahip olurken, makinenin özelliğine göre tercih edildiğinde en avantajlı kullanımı sağlar. Sadece su ile kullanım gerçekleştirildiğinde bile mermer zemin üzerinde hassasiyetle çalışma gerçekleştirdiği için uzun soluklu bir parlaklık ve estetik görüntü için fayda sağlar.