Mermerim Çatladı Ne Yapmalıyım?

Mermer, doğal kayaç yapısı ile birlikte içerisinde bulundurduğu kuvars ve feldspat gibi mineraller sayesinde sert, dayanıklı ve kolay işlenen bir yapıya sahiptir. Fakat bu özelliklerine rağmen bir o kadarda hassas ve her an hasar görmeye müsait bir üründür. Örneğin, merdiven basamaklarında bulunan mermerler çok sert bir darbe ile karşılaştığında, direkt olarak çatlayabilir veya kırılabilir. Aslında mermerde çatlama daha çok mutfak tezgahlarında görülen bir durumdur.

Mermerde Çatlama Nasıl Giderilir?

Mermerin aşırı ısı, sert bir darbe veya yanlış bir basınç ile karşılaşması direkt olarak çatlamasına neden olabilir. Çünkü mermerde çatlama olması için mineral yapısına zarar verecek küçük bir işlem dahi hızlı bir şekilde bu çatlağın ortaya çıkmasını sağlayabilir. Bu gibi durumlarda da mermerin kullanıldığı alana göre hem sorunun büyümeden giderilmesi hem de daha uzun ömürlü kullanım elde edilmesi için bir onarım sağlanmalıdır. Ancak bu onarım karşılaşılan çatlağın boyutuna ve derinliğine bağlı olarak belirlenir.

Mermerde çatlama ile karşılaşıldığında,eğer yapıştırma ya da dolguyla tamir edilebilecek boyutta olmayan büyük bir çatlak yani neredeyse bir kırık bulunuyorsa, onarım işlemi gerçekten çok zor olacaktır. Hatta bu gibi durumlarda mermer değişimi ihtiyacı da bulunabilir. Ancak mermerde oluşan çatlak çok derin bir yapıya sahip değilse, kolaylıkla mermer dolgusu ile çözüm elde edilebilir.

Mermer dolgusu zemin üzerindeki veya tezgah gibi noktalardaki derin olmayan çatlakların hafif şekilde kapatılmasını ve bu çatlağın daha büyük bir boyuta ulaşmasını engeller. Dolgu işleminin gerçekleştirilmesi için mermer gibi doğal taşlar üzerinde kullanılabilecek kimyasal malzemeler yer almaktadır. Firmamız bu kimyasal malzemelerin kullanımı sayesinde mermerde dolgu işlemini gerçekleştirdikten sonra mermerin tekrar dayanıklı ve sağlam bir hale gelmesi açısından da silme işlemi sağlar.

Çatlak Mermerde Silme Nasıl Yapılır?

Mutfak tezgahı, masa veya zemin üzerinde mermerde çatlak ile karşılaşıldığında, öncelikle dolgu sonrasında silme yapılarak mermer tekrar güçlü ve düzgün görünümlü bir hale getirilir. Dolgunun tamamlanması ile birlikte oluşan boşluk kapatıldığı için bu boşluğun üzerinde yeniden bir sağlam tabaka elde etmek için mermer silimi sağlanır. Bu silme işleminde firmamız mermerin boyutlarına ve türüne göre farklı kimyasallar ve makineler kullanmaktadır.

Mermer silimi için tercih edilen makineler su ve kimyasal birleşimi ile elektrik bağlantısı kullanılması sayesinde mermer zeminin boyutlarına göre değişen sürelerde işlem gerçekleştirir. Bu makineler profesyonel kişiler tarafından kullanılan bir yapıya sahiptir. Silme işleminde öncelikle silme sonrasında parlatma gibi aşamalar ile mermerde çatlak sorun çıkarmayacak şekilde giderilir.