Dış Cephe Taşlarına Koruma Olur Mu?

Bir yapının iç kısmında merdiven,tezgah, zemin kaplaması veya masa gibi birçok farklı noktada mermer ve granit gibi doğal taşlar kullanıldığında, bu yüzeylerin hepsinde temizleme, bakım ve koruma gibi uygulamalar yapılabilir. Yapıların dış cephelerine bakıldığında da benzer şekilde doğal taşlar kullanılmış ise bu doğal taşlar üzerinde yine iç cephe de olduğu gibi dış cephe temizliği ve koruma işlemleri yapılabilir.

Yapıların dış kısmında kaplama için kullanılmış cephe taşları üzerinde doğal taş yüzey koruma işlemi gerçekleştirilerek, bu yüzeylerin daha uzun ömürlü ve sağlıklı olması mümkün hale getirilir. Yani eğer dış cephede metal kaplama ya da doğal taşlar dışında suni taşlar ile hazırlanmış bir kaplama yer alıyorsa, kolaylıkla yıkama gibi işlemler ile dahi temizlik elde edilebilir. Ancak dış cephe taşlarında doğal malzeme tercih edilmişse, yine koruma ve dış faktörlerden gelecek zararları engelleme açısından doğal taş cephe koruma gibi işlemler gerçekleştirilir.

Dış Cephe Koruma Uygulaması Nasıl Yapılır?

Yapının prestiji anlamına gelen dış cephede görünür tüm yüzeylerin temiz ve korunmuş bir hale getirilmesi, aslında yapınında korunması için önemlidir. Örneğin, bir yapıda mantolama sonrasında dış cephe kaplama için doğal taşlar kullanılmışsa, zarar gören doğal taşlar mantolamaya kadar ulaşacak zararlı faktörlerinde yapıya işlemesini sağlar. Bu nedenle dış cephe temizliği yapı üzerinde düzenli bir şekilde gerçekleştirilmeli ve bu işlemlerde de firmamız gibi profesyonellerden destek alınmalıdır.

Genellikle yapı dış cephelerinde kullanılan doğal taşlara bakıldığında, cephe giydirme ve kaplama için küfeki taşı, bazalt veya bazen mermer gibi tercihler yapılmaktadır. Klasik olarak zemin kaplama veya duvar kaplama gibi noktalarda iç cephede kullanılan bu parçalar üzerinde özel makineler ve kimyasallar ile temizlik işlemleri gerçekleştirilir. Fakat bu dış cephe temizliği sırasında örneğin salon mermeri temizlerken kullanılan makine yerine dış cephede özel püskürtme ve silme makineleri ile vinç gibi araçlar kullanılarak kapsamlı bir temizlik sağlanır.

Dış Cephe Koruma Neler Sağlar?

Dış cephe temizliğinde kullanılan sistemler temizlik malzemeleri sayesinde cephenin aslında korunmasını ve bakımlarının gerçekleştirilmesini sağlar. Akla gelebilecek her yapıda gerçekleştirilebilecek dış cephe temizliği doğal taşlar üzerinde metal ve cam cephelere göre daha güzel bir görüntü ortaya çıkarır. Alında bu temizlik yağmur, çamur, toz,sert rüzgarlar, kızgın güneş, kar veya darbelere karşı bu taşların korunaklı bir hale gelmesini sağlar.

Temiz ve parlak bir görüntü ortaya çıkaran bu koruma işlemleri sonrasında belirli bir periyot ile düzenli hale getirilecek dış cephe temizliği aynı korunaklı yapının uzun yıllar boyunca sürdürülmesini ve yapının korunmasını sağlar. Yani firmamız sayesinde alabileceğiniz dış cephe temizliği ve koruma işlemleri sayesinde de doğal ve olumlu görüntüye sahip olan dış cepheler için yapının ömrü boyunca aynı kaliteyi elde edebilirsiniz.