Parlak Mermer Zemin İçin Öneriler

Yaşam veya çalışma alanlarında zemin kaplaması için kullanılan mermerin her zaman parlak olması, temiz ve keyifli görünmesini sağlar. Çünkü mermerde parlaklık, temizliğin ve sağlamlığın sembolü olmak ile birlikte genellikle periyodik şekilde gerçekleştirilen mermer silimi ve parlatma gibi hizmetler sayesinde elde edilebilir.

Firmamız mermer zeminlerde genellikle yılda bir veya iki defa gerçekleştirdiği mermer silimi ve parlatma sayesinde parlak ve korunmuş temiz yüzeyler sağlar. Evlerdeki zemin döşemeleri, kurumsal alanlardaki döşemeler, restoranlar, oteller, hastaneler, okullar veya mağazalar gibi her noktada bu işlem gerçekleştirilerek, parlak mermer zeminler elde edilebilir. Bunun yanında sağlanan parlak zeminlerin sürekliliğini oluşturmak ve korunması için ve bazı öneriler de göz önünde bulundurulabilir.

Mermer Zeminlerde Parlaklık Neden Kaybolur?

Zemin döşemesinde kullanılan mermerler bazı faktörler dolayısıyla matlaşır, çizilir ve parlaklığını kaybedebilir. Bazen zemin üzerinde çok sık bir şekilde sıcak su, kimyasal temizleyici maddeler, asidik malzemeler, çamaşır suyu, deterjan ve kireç çözücü ile temizlik yapılması ile kısa sürede mermerin parlaklığının ortadan kalktığı görülebilir.

Mermerlerde parlaklığı gideren en önemli etkenlerden birisi de güneş ışınlarının çok fazla temas etmesidir. Bu durum mermerin aşınmasına neden olurken, benzer şekilde çok fazla su ile temas eden ve yıkanan mermerlerde de matlaşma oluşabilir. Özellikle açık alanda kullanılan mermer zeminler yağmur, yıkama,güneş etkisi, tozlanma ve kirlilik sonucunda bir süre sonra matlaşır ve parlaklık kaybolur.

Mermer Zeminlerde Parlaklık Nasıl Korunur?

Açık alanda veya kapalı alanda mermer zeminlerde ilk günkü kadar parlak bir yapının korunaklı hale getirilmesi için özellikle temizliğe dikkat edilmesi gerekir. Mermer temizliği için seçilen malzemeler yağ ve suyu kolaylıkla uzaklaştıran, durulamadan temizlik sağlayan, iz bırakmayan, aşındırmayan, pH değeri nötr ve cilaya zarar vermeyecek malzemeler olmalıdır.

Mermer temizliği gerçekleştirilirken özellikle evlerde karbonat, ılık su, yumuşak bezler, yumuşak fırçalar, bazen tebeşir ve pamuklu bezler gibi malzemeler kullanılır. Aşırı baskı uygulamadan ve çok uzun süre temizlik malzemeleri ile temas ettirmeden mermer temizliği gerçekleştirilirse, bu temizlik mermerin parlaklığının ortadan kalkmasını engeller ve her zaman ışıl ışıl kalmasını sağlar.

Ancak parlaklığın korunması için bu işlemler her ne kadar düzenli şekilde uygulansa da zaman, mermerin parlaklığını ortadan kaldıracak en önemli faktördür. Bu nedenle firmamız her ne kadar sağlıklı bir şekilde kullanılsa da periyodik şekilde de doğal taş kristalize cila gibi hizmetleri önermektedir. Özel makineler ile yapılan bu işlem, parlak zeminler için mermer üzerinde cilalama yapılması ile sağlanır.