Mermer Üzerindeki Leke Nasıl Çıkar?

leke tutmuş mermer

Mermer, estetik bir görüntüye sahip olup, ağır ve vakur bir kullanım oluşturduğu için zemin, tezgah ve masa gibi noktalarda kullanılan bir malzemedir. Kireç taşı bir ürün olması ile birlikte yapısı gereği emici, çizilgen ve hassas bir özelliğe de sahiptir. Bu nedenle dekoratif olarak kullanılırken sık sık lekelenebilir. Bu durumda mermer silimi ve parlatma uygulanması gerekebilir.

Örnek olarak bilhassa halka açık alanlarda devlet dairesi, alışveriş merkezi ve iş merkezi gibi alanlarda zemin kaplaması mermer ile gerçekleştirilir. Kış mevsimlerinde çamur, toprak ve ıslaklık gibi etmenler yaz mevsiminde ise toz ve toprak mermer üzerinde lekelenme oluşturabilir. Zemine dökülen çay, kahve, sıcak ve soğuk içecekler ya da gıda artıkları zeminde lekeler oluşturabilir. Bu gibi birçok faktör, oluşturduğu lekeler nedeni ile mermerde estetik görüntünün ortadan kalkmasına neden olurken, mermer silme hizmeti bu lekelerden kurtulmayı sağlar.

Mermer Üzerinde Lekeler Nasıl Oluşur?

Genellikle zeminde kullanılan mermerler göz önüne alındığında mermer üzerinde çamur lekesi, toz, toprak, pas, oksitlenme gibi lekeler ve metal izleri rahatsız edici bir görüntü ortaya çıkabilir. Metaller ve kauçuk gibi malzemelerin sürtünme nedeniyle ortaya çıkardığı lekeler,tezgahlarda gıda lekeleri ve yanık lekeleri gibi lekeler de görülebilir.

Bazen insan eliyle istemeden ortaya çıkan ve bazen farkında olmadan zeminde sürtünme gibi noktalarda görülen lekeler uzun yıllar temizlenmeden kaldığında,mermerin derinine doğru işleyebilir. Bu nedenle düzenli ve belirli süreçler ile birlikte mermer silme ve parlatma hizmetleri alınarak, bu lekelerden kurtulmak gayet doğru olacaktır.

Normal koşullarda pratik temizlik malzemeleri ve mermer yüzey zarar vermeyecek asitsiz malzemeler ile hızlı ve anında temizlik yapıldığında lekelenme önlenebilir. Ancak uzun süre kalmış ve artık klasik temizlik malzemeleri ile temizlenmesi mümkün olmayan bu lekeler üzerinde özel şekilde üretilmiş, insan sağlığına zarar vermeyen malzemeler kullanılan makineler ile silme ve parlatma gerçekleştirmelidir.

Mermer Leke Temizleme Hangi Alanlarda Yapılır?

Genellikle iş yerlerinde zemin kaplama için kullanılmış veya merdiven gibi alanlarda kullanılmış mermer için leke temizliğinden bahsedilse de bu hizmet birçok farklı alanda uygulanabilir. Evinizde sürekli bir şekilde kullandığınız mermer tezgahlarda bu tür bir durumla karşılaştığınızda ve pratik temizlik malzemeleri etki etmediğinde mermer silme ve parlatma hizmeti talep edebilirsiniz. Aynı şekilde pratik bir şekilde işletmelerinizde de bu hizmet talep edilebilir.

Günümüzde restoran, otel, kafeterya, alışveriş merkezi, iş merkezi, ofis, düğün salonu, konferans salonu gibi birçok farklı alanda mermer silme ve parlatma hizmetleri talep edilmektedir. Örneğin, küçük bir mağaza içerisinde dahi zeminde sürekli metal ve tekerlekler nedeniyle oluşmuş mermer lekelerinin çıkarılması için silme ve parlatma hizmetleri talep edilebilir. Farklı bir örnek olarak bir otelin rezervasyon bankosunda mermer kullanmış olabilir. Bu mermer banko üzerinde belirgin ve rahatsız edici görüntüler bulunduğunda silme ve parlatma uygulanarak bu lekeler ortadan kaldırılabilir.