Mermer Zemin Temizleme ve Parlatma

mermer zemin temizleme

Yaşam ve çalışma alanlarının her noktasında zemin kaplama işlemi gerçekleştirmek için kullanılabilecek mermer, dayanıklı ve estetik bir yapıya sahiptir. Özellikle çağlar boyunca bugün tarihi yapılarda da görüldüğü üzere kullanılmış olan mermerin kendine has bir görüntüsü ve yapıya sağlamlık kazandıran bir kalitesi bulunmaktadır. Ancak bu özellikleri koruyabilmek açısından da mermer silimi ve parlatma gibi işlemlerin mutlaka düzenli olarak yapılması gerekmektedir.

Mermer Zeminler Neden Kirlenebilir?

Zemin elbette ki hem yaşam alanlarında hem de çalışma alanlarında sürekli bir şekilde temas edilen ve birçok farklı etki ile kirlenebilen bir alandır. Zeminde mermer kaplaması gerçekleştirildiğinde de özellik ile ayakaltında kalan bu bölge ayakkabı, terlik, çamur veya toz gibi nedenler ile çok daha fazla kirlenebilir. Bu kir faktörleri mermer üzerinde leke oluşturabilir, kararma,sararma ya da çatlama gibi durumlar oluşturabilir.

Akla gelebilecek birçok faktör nedeni ile kirlenmiş olan ve hasar görmüş olan mermerler belirli bir süre sonrasında siyah ve istenmeyen bir görüntü ortaya çıkarabilir. Örneğin, iş merkezleri, alışveriş merkezleri ve oteller gibi noktalarda sürekli olarak giriş çıkış sırasında mermer zemine temas edildiği için çok fazla kirlenme olabilir. Sayılabilecek bu gibi her durumda mermerin özenli bir şekilde temizlenmesi ve yeniden estetik bir hale getirilmesi gerekir.

Mermer Zemin Nasıl Temizlenir?

Özellikle çalışma alanlarında çok daha yoğun şekilde kullanılan mermer zeminlerde kararma, sararma, çatlaklar, kirlenme ve gözeneklere işlemiş lekeler gibi durumları ortadan kaldırmak için profesyonel müdahale gerekir. Bu durumda firmamız vermiş olduğu özel bir hizmet sayesinde mermer silimi ve parlatma sağlayarak, tüm bu sorunları ortadan kaldırabilir.

Silme ve parlatma işlemi özel bir şekilde ithal olarak getirilmiş makineler sayesinde gerçekleştirilir. Bu makineler sadece belirli bir miktar su ve elektrik bağlantısı kullanırken, yine özel kimyasallar vasıtası ile mermer üzerinde işlem gerçekleştirilmesini sağlar. Bu özel sistemin kullanılması açısından da mutlaka firmamız bünyesinde yer alan usta personeller tarafından hizmet verilir.

Aslında mermer silimi ve parlatma tek bir işlem gibi gösterilse de iki farklı aşama olarak gerçekleştirilir. Yani öncelikle mermerin türüne göre silme işlemi sağlanır. Özel bir makine vasıtasıyla gerçekleştirilen silme işlemi sonrasında yine farklı bir kimyasal kullanılarak, mermer üzerinde parlatma işlemi gerçekleştirilir. Periyodik olarak özellikle işletmelerde uygulanması gereken bu işlem sayesinde mermer her zaman parlak ve yenilenmiş bir görüntüyle yapısını korur ve işletme açısından da önemli bir prestij kaynağı oluşturur.