Mermerden Yağ Lekesi Çıkar Mı?

lekelenmiş mermer masa yüzeyi

Mutfak tezgahı uygulamalarında en çok tercih edilen malzemelerden biri olan mermer, granite göre daha hassas bir yapıya sahiptir. Çünkü mermer üzerinde sıcak maddeler, yağ, asit veya alkol kolaylıkla leke oluşturabilir. Örneğin, yağ lekesi mermer üzerindeki temizlenmesi en zor lekelerden birisidir.

Evinizde kullandığınız mermer mutfak tezgahlarında yağ lekesi ile karşılaştığınızda, bunu ev koşulları ile çözmek isteyebilirsiniz. Bu işlem için farklı doğal malzemeler ya da piyasada satılan temizlik malzemelerini tercih edebilir ve evdeki birkaç malzemeyi de kullanarak, henüz çok yoğun olmayan ve içe işlememiş lekeleri temizleyebilirsiniz.

Ev Koşullarında Mermerden Yağ Lekesi Çıkarma

Çok büyük çaplı ve eski bir leke olmamak kaydı ile mermer tezgahlar üzerinde yağ lekesi ev koşullarında da çıkarılabilir. Bu işlemi gerçekleştirmek için çok ağır ve asidik malzemeleri kullanmayı asla tercih etmemelisiniz. Seçtiğiniz malzemeler klasik bir şekilde piyasada satılan yağ çözücü spreyler ve jeller olabilir. Ayrıca temizlik sırasında mermeri kazımamalı ve çok sert müdahale etmemelisiniz.

Yağ çözücü spreyi mermerde yağ lekesi üzerine bir miktar uyguladıktan sonra sıcak su dökerek bir fırça veya bulaşık teli ile hafifçe ovalama gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede yağ lekeleri eğer çok eski ve derine işlemiş lekeler değilse, sökülerek temizlenebilir.

Özel Makineler İle Mermerden Yağ Lekesi Çıkarma

Ev ortamında kullandığınız malzemeler ile mutfak tezgahları üzerinde yağ lekesi çıkarma işlemi uyguladığınızda başarı elde edemezseniz, özel bir hizmet talep edebilirsiniz. Bu konuda firmamız tarafından da özel ithal makinelerinin kullanılması vasıtasıyla lekelerin çıkarılması için tezgah silimi ve parlatma işlemi uygulanmaktadır. Bu işlem sayesinde mermerin en derin noktasına kadar dahi işlemiş olsun yağ lekeleri ortadan kaldırılabilir.

Özel makineler ve kimyasallar ile gerçekleştirilen bu işlem, evlerde mutfak tezgahları, otel, restoran ve kafeterya gibi mekanlarda kullanılan tezgahlar ya da diğer mermer zeminler üzerinde uygulanabilir. Doğru ve nitelikli personellerimiz sayesinde tezgah silimi ve parlatma uygulamaları çok yüksek bir dikkat ile uygulandıktan sonra özel koruyucu cila sayesinde tekrar parlak ve canlı bir görünüm elde edilir.