Mermere Islak Görünüm Nasıl Uygulanır?

mermere ıslak efekt uygulanması

Mermer ve granit gibi doğal taşlar sürekli bir şekilde bakımı yapılarak temiz tutulduğunda, daha estetik ve dayanıklı bir görüntü ortaya çıkarır. Örneğin, mermere ıslak görünüm verebilmek açısından da yapılabilecek belirli uygulamalar yer almaktadır. Bu uygulamalar mermerin çok daha zarif görünmesine yardımcı olurken, aynı zamanda da yüzeyde koruyucu ve leke önleyici bir sonuç ortaya çıkarır.

Firmamız tarafından da uygulanan ve sektörde wet look uygulaması olarak da adlandırılan mermere ıslak görünüm bazı kimyasal malzemelerin kullanılması ile birlikte mermer üzerinde önemli bir etki oluşturur. Mermer gibi taşlar üzerinde antik bir görünüm oluşturabilmek açısından canlı bir rengin tekrar ortaya çıkması kapsamında özel bir çalışma yapılır.

Mermere Islak Görünüm Nerelerde Uygulanır?

Firmamız tarafından özel bir şekilde uygulanan doğal taş ıslak efekt hizmeti olarak da bilinen bu işlem, belirli noktalarda tereddütsüz bir şekilde uygulanabilir. Temel olarak mermer yüzeylerde uygulanması mümkün olduğu gibi bazen granit yüzeylerde bazen de bazalt tarzında doğaltaş yüzeylerde zemin ve yüzey için bu işlem sağlanabilir. Eğer yüzeylerde sürekli şekilde parlak ve canlı bir görüntü elde edilmek isteniyorsa, iç ve dış mekan fark etmeden bu işlemin gerçekleştirilmesi mümkündür.

Genellikle doğal taş ıslak efekt uygulaması müstakil konutlarda, giriş noktasında, bahçelerde, salonlarda ya da havuz kenarlarında tercih edilebilir. Dekorasyon amaçlı gerçekleştirilmiş dış havuzlarda, süslemelerde, bina cephe giydirmelerinde, mutfak duvarlarında, salon zeminlerinde veya yürüyüş yollarında uygulama yapılabilir.

Doğal Taş Islak Efekt Nasıl Uygulanır?

Özel bir malzeme yapısı ve özel bir cihaz gerekliliği bulunan doğal taş ıslak efekt mutlak bir şekilde profesyonel bir ekip tarafından uygulanmalıdır. Çünkü işlemin uygulanması için birtakım belirli kimyasallar kullanılır ve bu kimyasalların doğru miktarlarda doğru şekilde uygulanması önemlidir. Profesyonel bir personel ekibi sayesinde bu kaliteli malzemeler kullanıldığında, işlemin uygulandığı her metrekare mermerde olumlu yönde bir değişim elde edilebilir.

Öncelikle işlem uygulanabilmesi için talepte bulunmanız ve bu talebe bağlı olarak işlemi uygulayacak ekiplerimizin yerinde inceleme gerçekleştirmesi gerekir. Çünkü bu sayede mermerin türü, boyutları ve yapılması gereken işlemin özellikleri ortaya çıkarılır. Ardından gereken malzemeler, cihazlar ve işlem zamanı belirlenerek, profesyonel ekiplerimiz doğal taş ıslak efekt işlemini bizzat yerinde sağlayıp, kısa sürede sonuca ulaşabilir. İşlemin tamamlanması ile birlikte mermere ıslak görünüm sonucunu çok daha canlı ve kaliteli bir şekilde yerinde görebilir ve uzun yıllar bu nitelikli görüntüyle kullanımı sürdürebilirsiniz.