Rosso Verona Mermer Nedir?

rosso verona mermer

Yapılarda kaplama, döşeme, dekorasyon ve inşaat uygulamaları gerçekleştirilirken mermer kullanımında genellikle standart renkler ön plana çıkmaktadır. Çoğu zaman siyah, beyaz veya gri mermer renkleri tercih edilirken, aslında bazı noktalarda spesifik yani değişen mermer renkleri de göz önünde bulundurulabilir. Örneğin rosso verona mermer sahip olduğu kırmızı-turuncu renkleri ile farklılık oluşturabilmektedir.

İtalya’da üretimi gerçekleştirilen ve Türkiye’de de sıklıkla kullanımın görülen rosso verona mermer güneşli portakal ve zengin kırmızı gibi renklere sahiptir. Örneği az bulunur şekilde desenler oluşturan bu mermerde beyaz damarlar ortaya çıkarken, doğal kırmızı bir taş olarak özellikle iç mekan döşemesi için çok sık kullanılmaktadır.

Rosso Verona Mermer Nerelerde Kullanılabilir?

Renkli yapısı ile birlikte bugün çok farklı kullanım bölgelerinde görülen rosso verona mermer apartmanlarda, müstakil evlerde ve kısmen işletmelerde tercih edilmektedir. Konutlarda tercih edilmesi ile birlikte genellikle mutfak veya banyo gibi alanlarda kaplama işlemleri sağlayabilmek açısından bu mermer ürünü çok sık seçilmektedir. Çünkü bu sayede banyo, mutfak, lavabo ve tuvaletlerde farklı bir dekorasyon zenginliği oluşturmaktadır.

Evlerde ise özellikle müstakil konutlarda ve içten merdivenli konutlarda merdiven basamaklarını döşeme açısından da çok sık kullanılan ürünlerden biri olarak görülmektedir. Apartmanlarda asansör söve uygulamaları gerçekleştirilirken de rosso verona mermer kullanımı çok görülen tercihlerden birisidir.

Piyasaya göre ortalama bir fiyatı bulunan ve renk görünümü sayesinde de daha keyifli bir yapı ortaya çıkaran rosso verona mermer waterjet çalışmaları açısından da uygunluk sağlayan bir yapıya sahiptir. Bu özellikleri ile birlikte dayanıklı bir yapıya sahip olduğu için duvar karosu olarak da kullanıldığı görülmek ile birlikte bazen zemin döşemeleri açısından da tercih edilmektedir.

Rosso Verona Mermer Bakımı Nasıl Yapılır?

Tüm mermer ürünlerinde olduğu gibi mutfak lavabosu, zemin döşemesi veya tezgah kullanımından sonra belirli dönemlerde profesyonel temizlik ve gündelik olarak düzenli temizlik yapmak önemlidir. Örnek olarak rosso verona mermer ürünlerinde firmamız tarafından periyodik olarak temizlik ve bakım hizmetleri gerçekleştirilebilir. Bu kapsamda zemin döşemesi gibi noktalarda mermer silimi ve parlatma hizmetleri alınarak, periyodik olarak mermer bakımı sağlanıp ürün özellikleri korunabilir.

Kırmızı mermer çeşitleri arasında yer aldığı için çok daha özel bir yapıya sahip olan rosso verona mermer ürünü için temizlik konusunda da kullanılan kimyasallara ve bakım cihazlarına dikkat etmek önemlidir. Ürünün parlak ve canlı rengini kaybetmemesi ve doğal görüntüsünü koruyabilmesi için mermer silimi ve parlatma işlemlerinde de firmamız çok yüksek hassasiyet göstermektedir.