Toros Mermeri Nedir?

toros mermeri

Yapılarda dekoratif özellikleri nedeni ile mermer birçok farklı alanda kullanılırken, özellikle renk konusunda da seçimlerde alternatifler her geçen gün artmaktadır. Ancak kullanılan taşın mutlak şekilde doğal olması yani mermer seçiminin gerçek mermer üzerinden yapılması için renklerde de bu ayrıntıya dikkat edilmektedir. Bu nedenle özellikle Toros siyah mermer dekorasyonun önemli renkli yapı taşları arasında yer almaktadır.

Toros mermer veya siyah mermer şeklinde de adlandırılan bu malzeme, yüksek dekoratif özellikleri ile birlikte farklı mermer renkleri ile beraber rahatlıkla kullanılabilir. Bu sayede dekorasyonda uyum oluşturmak mümkün olduğu gibi istenilirse, tam bir tezatlık oluşturmak da rahatlıkla sağlanabilir.

Toros Siyah Mermer Özellikleri Ve Çeşitleri Nelerdir?

Toros siyah mermer en temel özelliği ile birlikte ışığı ve parlaklığı yansıtan bir yapı malzemesidir. Bu özelliği ile birlikte çoğu zaman lüks yapı projelerinde, restoranlarda ve otel gibi işletmelerde galerilerde, lobi ve fuaye alanlarında sıklıkla kullanılır. Siyah renk yapısı üzerinde ince veya kalın beyaz damarlar taşıyan bu mermer, dekoratif görüntüsü sayesinde ihtişam oluşturmaktadır.

Olabildiğince sert bir yapıya sahip olması ile birlikte hem iç mekanda hem de dış mekanda kolaylıkla tercih edilebilir. Üstelik hem zeminlerde hem duvar kaplamalarında hem de farklı mobilyaların yapılması gibi noktalarda tercih edilebilir. Çok net bir renk tonu ile birlikte siyah beyaz ayrımını üzerinde barındıran bu mermer çeşidi, beyaz yoğunluğu değişen çeşitleri ile birlikte kullanım alanında istenen estetik görselliğe göre tercih edilebilir.

Toros siyah mermer adından anlaşılabileceği üzere İç Anadolu Bölgesi’ndeki doğal taş ocaklarından çıkarılırken, Türk mermer çeşitleri içerisinde kendine has karakteristik bir yapıya sahiptir. Bu ürün ile benzer bir şekilde İtalya’da da farklı ocaklarda siyah üzerinde beyaz damar bulunduran mermer çeşitleri çıkarılırken, ayrıca İran’da da benzer mermer ürünleri çıkarılarak ithal şekilde kullanılmaktadır.

Toros Siyah Mermer Nerelerde Kullanılır?

Kullanım alanı çok geniş bir yapıya sahip olan Toros siyah mermer iç veya dış alanlarda birçok farklı amaç için tercih edilebilir. Ancak kullanım alanları arasında daha fazla iş merkezleri, oteller ve lüks yapılar bulunmaktadır. Örnek olarak iş merkezleri ve otel gibi alanlarda asansör kabinlerinde, giriş salonlarında, lobi duvarlarında, zemin kaplamalarında ve resepsiyon bankosu gibi alanlarda tercih edilebilir. Ayrıca bu tür yapılarda kolon kaplaması gerçekleştirmek ve merdiven basamağı oluşturmak gibi noktalarda da çok sık kullanıldığı görülmektedir.

Siyah üzerinde beyaz damarlar ile birlikte özel bir desen oluşturmak istenilen tüm iç dekorasyon bölgelerinde Toros siyah mermer rahatlıkla tercih edilebilir. Zira bu yapısı ürünün çok daha özel bir yere sahip olmasını sağlarken lavabo, bahçe duvarları, dış cephe veya mozaik uygulamaları gibi noktalarda kullanmasına fırsat sağlamaktadır. Üstelik kullanıldığı her alanda firmamız üzerinden alınan mermer silimi ve parlatma hizmetleri sayesinde bu estetik yapı rahatlıkla korunabilir.